Select Language

 • English
 • Greek
Καλέστε μας στο 210 244 66 88 για να σας ξεναγήσουμε στο σπίτι των ονείρων σας.
banner
Αρχική Σελίδα arrow Σύγχρονες Προδιαγραφές
Σύγχρονες Προδιαγραφές

Στάνταρντ Χαρακτηριστικά

-Αρχιτεκτονική μελέτη από ειδικευμένο αρχιτέκτονα.
-Στατική μελέτη, πλήρως αντισεισμική (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία).
-Επίβλεψη έργου από έμπειρο μηχανικό.
-Τοποθέτηση ορίων οικοπέδου και σπιτιού από τοπογράφο μηχανικό.
-Εκσκαφές και απομάκρυνση χωμάτων από το οικόπεδο.
-Κατασκευή φέροντος οργανισμού (πέδιλα – υποστυλώματα – πεδιλοδοκοί – δοκοί – πλάκες – μπαλκόνια και σκάλες) από οπλισμένο σκυρόδεμα, σύμφωνα με τη στατική μελέτη, με σκυρόδεμα ανάλογης σύνθεσης, με βάση τη μελέτη.
-Τοιχοποιΐες εξωτερικές με διπλό δρομικό τοίχο από τούβλα με εσωτερική μόνωση.
-Επιχρίσματα εσωτερικά και εξωτερικά σε τρείς στρώσεις με τον παραδοσιακό τρόπο και με υαλόπλεγμα σε όλες τις επαφές σκυροδέματος με τούβλα, για επιπλέον αντισεισμική προστασία.
-Πλήρης υδραυλική εγκατάσταση. -Παροχή νερού και αποχέτευση για κουζίνα, μπάνιο, WC, πλυντήριο ρούχων, πιάτων, κεντρικής βεράντας, κήπου, υδρορροές για τα όμβρια, σε όλα τα μπαλκόνια.
-Ντεπόζιτο 1.000 lt και πιεστικό για περιπτώσεις που υπάρξει προσωρινή ζημιά στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης.
-Περιέχεται δεξαμενή λυμάτων.
-Παροχή ζεστού νερού από θερμοσίφωνα.
-Πλήρης ηλεκτρική εγκατάσταση, σε κάθε δωμάτιο (παροχή φωτισμού, air condition, TV, μπρίζες σούκο, διακόπτες ρεύματος). Δεν περιλαμβάνονται τα φωτιστικά.
-Τα δάπεδα θα επενδυθούν με πλακίδια  αξίας 20€/τμ, κατηγορίας group 5, με αρμό 3χιλιοστών. Στα σκαλοπάτια και στους εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιούνται πλακίδια αντιολισθητικά και αντιπαγωτικά.
-Τα είδη υγιεινής και οι βρύσες, θα είναι ευρωπαϊκών οίκων.
-Πλήρης εγκατάσταση σωλήνων για το καλοριφέρ, σε όλα τα δωμάτια (χωρίς σώματα και λέβητα).
-Η κουζίνα θα περιλαμβάνει 4μέτρα ντουλάπια επάνω και 4μέτρα ντουλάπια κάτω από βακελίτη ή επενδεδυμένο MDF, ανοξείδωτη γούρνα δύο θέσεων, απορροφητήρα, βρύση και παροχή για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές.
-Μια ντουλάπα δύο φύλλων από βακελίτη ή επενδεδυμένο MDF, θα περιλαμβάνεται σε κάθε υπνοδωμάτιο.
-Μαρμαροποδιές σε όλα τα κουφώματα (πόρτες – παράθυρα).
-Κουφώματα αλουμινίου λευκά, με διπλά θερμομονωτικά τζάμια, ρολά, ανακλίσεις και σίτες όπου αυτό χρειάζεται.
-Κάγκελα στις βεράντες.
-Μια Πέργκολα έως 16 τ.μ. από ανθεκτική ξυλεία και βερνίκια κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους.
-Χρωματισμός με οικολογικά χρώματα Benjamin Moore ή Vitex και σπατουλαριστά στους χώρους του σαλονιού της τραπεζαρίας και του καθιστικού.
-Διαμόρφωση άνετων προσβάσεων για τους πεζούς, το αυτοκίνητο, καθώς και εύκολη πρόσβαση καροτσιού ατόμων με ειδικές ανάγκες, εάν χρειάζεται.
-Όλες οι άδειες κατασκευής, οι φόροι, η κοινωνική ασφάλιση (ΙΚΑ), οι συνδέσεις υδροδότησης και ηλεκτροδότησης με τα δημοτικά δίκτυα.
-Βασική διαμόρφωση εξωτερικών χώρων(όχι φυτά).

Επιπλέον

 • Πισίνα
 • Μηχανοστάσιο κεντρικής θέρμανσης & σώματα καλοριφέρ
 • Υπόγειο
 • Μπάρμπεκιου
 • Γκαραζόπορτα
 • Επιπλέον ξύλινη πέργκολα με κεραμιδένια οροφή
 • Πέτρινοι τοίχοι περίφραξης
 • Τζάκι
 • Πεζοδρόμιο
 • Εξωτερική αποθήκη
 • Άδεια Ε.Ο.Τ. εφόσον υπάρχουν προϋποθέσεις

Εφαρμογή συστήματος ''έξυπνο σπίτι''

          Η εταιρεία Greek Dreams, στα πλαίσια των αγαστών συνεργασιών της με διάφορες τεχνικές εταιρείες, έχει συνάψει συνεργασία με την εταιρεία TEXET TECHNOLOGIES A.E., η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο, τα συστήματα αυτοματισμού οικίας, κοινώς αποκαλούμενα, ως ''έξυπνο σπίτι''. Το σύστημα οικιακού αυτοματισμού Smart-Bus σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα και με ασφάλεια όλα τα φώτα μέσα και έξω από το σπίτι, την θέρμανση, τον κλιματισμό καθώς και το σύστημα ασφάλειας (συναγερμός).

Στάνταρ εξοπλισμός

          Από τα πληκτρολόγια με την LCD οθόνη, όπου έχουν εγκατασταθεί στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα, μπορεί κανείς να ελέγξει όλα τα φώτα, να τα ανοίξει, να τα κλείσει και να τα ντιμάρει, μεμονωμένα ή όλα μαζί. Στο σαλόνι, την κουζίνα και την κρεβατοκάμαρα, μπορεί επίσης να ελέγξει σκηνές φωτισμού, ανάλογα με τις συνθήκες ή την διάθεση.

          Επίσης από τα πληκτρολόγια ελέγχουμε και τον εξωτερικό φωτισμό (βεράντες, αυλή, jacuzzi κλπ). Και τα εξωτερικά φώτα εντάσσονται σε σενάρια και σκηνές φωτισμού, επιτρέποντας μας να δημιουργήσουμε ανά πάσα στιγμή τις συνθήκες φωτισμού που θέλουμε με το πάτημα ενός πλήκτρου.

         Τα LCD πληκτρολόγια είναι και θερμοστάτες και έτσι μπορούμε από αυτά να αυξομειώσουμε την θερμοκρασία και την ένταση του κλιματισμού και της θέρμανσης. Από τα ίδια πληκτρολόγια LCD ελέγχουμε και το σύστημα συναγερμού στο μπάνιο, το WC και τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκη, κελάρι κλπ) τοποθετούνται αισθητήρες κίνησης, τα φώτα ανάβουν όταν μπαίνουμε στον χώρο και σβήνουν με την έξοδό μας από αυτόν επιτρέποντάς μας να εξοικονομούμε ενέργεια. Από τα πληκτρολόγια μπορούμε δηλαδή να ελέγχουμε τις λειτουργίες όλου του σπιτιού, αλλά και να ενεργοποιούμε σενάρια.

         Ένα χαρακτηριστικό σενάριο είναι αυτό της εξόδου από το σπίτι, όπου με το πάτημα ενός πλήκτρου θα σβήσουν όλα τα φώτα, η θέρμανση θα πάει στα επιθυμητά επίπεδα ή θα κλείσει, το σύστημα συναγερμού θα ενεργοποιηθεί κλπ. Άλλο ένα χρήσιμο σενάριο, είναι το σενάριο ¨καλημέρα¨. Μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε το πρωί μόλις ξυπνήσουμε από το πληκτρολόγιο πάνω από το κρεβάτι μας, είτε να ενεργοποιηθεί αυτόματα την ώρα που θέλουμε ώστε να μας ξυπνήσει. Ο συναγερμός θα απενεργοποιηθεί, η θέρμανση ή ο κλιματισμός θα πάνε στην επιθυμητή θερμοκρασία, θα ανάψει το θερμοσίφωνο, η μουσική της αρεσκείας μας θα αρχίσει να παίζει κλπ Μπορούμε να φτιάξουμε άπειρα σενάρια συνδυάζοντας όλες τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες του σπιτιού.

         Όλες τις παραπάνω λειτουργίες μπορούμε να τις ελέγξουμε απομακρυσμένα από οποιονδήποτε Η/Υ ή smart phone με το κατάλληλο πρόγραμμα ελέγχου του συστήματος αυτοματισμού.

Προαιρετικός εξοπλισμός

         Σε κεντρικό σημείο του σπιτιού μπορούμε να εγκαταστήσουμε οθόνη αφής 7 ιντσών από την οποία μπορούμε να ελέγχουμε όλο το σπίτι, τις σκηνές φωτισμού, το σύστημα συναγερμού, τον κλιματισμό και την θέρμανση αλλά και τα διάφορα σενάρια.

         Σε οποιανδήποτε χώρο ή χώρους του σπιτιού θέλουμε μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Z-audio και εντοιχισμένα ηχεία από όπου μπορούμε να ακούμε μουσική και να την ελέγχουμε από τα πληκτρολόγια LCD ή την οθόνη αφής. Το Ζ-Audio έχει ενσωματωμένο ραδιόφωνο, μπορεί να παίξει μουσική που έχουμε αποθηκευμένη σε ένα PC το οποίο βρίσκεται στο δίκτυο ή να παίξει μουσική από μια κάρτα SD την οποία τοποθετούμε στην ανάλογη θύρα του. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι πληροφορίες τους (RDS) αλλά και οι φάκελοι με τα albums και τα ονόματα των τραγουδιών αλλά και η ένταση του ήχου, φαίνονται όλα και ελέγχονται από τις οθόνες αφής και τα πληκτρολόγια LCD.

         Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να έχουμε μουσική στους εξωτερικούς χώρους, όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε ηχεία που δένουν αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο (ηχεία βράχους κλπ) Επίσης προαιρετικά μπορούμε να εγκαταστήσουμε το σύστημα GPRS module, για έλεγχο του συστήματος από το κινητό μας τηλέφωνο, είτε με αποστολή εντολών μέσω γραπτού μηνύματος (πχ άνοιξε θερμοσίφωνο) είτε με τηλεφωνική κλήση και φωνητικό μενού (πχ για φώτα σαλονιού πατήστε το 1, για κλιματισμό πατήστε το 2 κλπ).